top of page

Komende concerten                

Knipsel.JPG
DSC_0342.JPG

De Avonden Kerremesse met Zonder Bandjes #41

zaterdag 30 september 2023

tickets €5

De Avonden viert dubbel feest! Niet alleen mogen we Merkem Kerremesse weer van een vleugje muziek voorzien, dit is meteen ook de kroon op 10 jaar De Avonden. En hoe kunnen we dat anders vieren dan met de allereerste groep die onze concertschuur op zijn kop zette?! 

Een plezant allegaartje muzikanten, vier mannen en een lieftallige jongedame, neemt een muzikale duik in een vijver vol liedjes, grollen en fratsen. Hele gekende dingen, deuntjes van lang geleden, typisch Vlaamse liedjes, evergreens en liederen van over de hele wereld. Een vast programma is er nooit, u bepaalt mee wat ze zingen en spelen. Verzoekjes? Ze hebben niets liever! Met wat fantasie breien ze zelfs alles aaneen tot een zotte medley.

We tellen opnieuw af ;-)!

De Avonden #42 met The Hand Electric

zaterdag 25 november 2023

tickets €10

Muzikant. Illustrator. Fantast. In het leven van Jannes De Schrijver ontstaan betekenisvolle dingen in the wink of an eye. Een fractie van een seconde – of eens goed niezen - en ineens slingert het pad naar links in plaats van rechts. Zijn stem en tokkel raken waar het geen zeer doet, al krast hij wel zachtjes tere plekken bloot.

Songs met een bluesy ondertoon, met hier en daar wat fluwelen angels. Er zit wat eelt op de angelieke stem van Jannes De Schrijver. Sanne De Wever kleurt het geheel mooi in met gitaar en soundscapes. Sven De Potter en Sam Van Ingelgem zorgen voor een swingend-groovende onderlaag. Statisch is de elektriciteit, open de hand.

 

De Avonden #43 met Marble Sounds Try-out Kerkentour

zaterdag 10 februari 2024

tickets €15

De groep Marble Sounds werd gevormd in 2007. Pieter Van Dessel, ook actief bij electrogroep Plastic Operator, nam begin 2007 een eerste ep op onder de naam Marble Sounds. Deze ep, A painting or a spill kwam terecht op de playlist van Radio 1 en Studio Brussel. Later dat jaar omringde hij zich met andere muzikanten waardoor een volwaardige band gevormd werd. 

Marble Sounds staat garant voor meesterlijk opgebouwde songs die betoveren met virtuoze melodieën en klanken. 

Met vier studioalbums, twee MIA-nominaties, meerdere televisieoptredens en YouTube-successen met miljoenen views (‘Good Occasions’, ‘The Time to Sleep’) is Marble Sounds intussen een gevestigde waarde in de Belgische muziekscene. Bij het grote publiek gooiden ze hoge ogen dankzij passages op Pukkelpop, een tour door China én de grijsgedraaide radiohit ‘Leave the Light On’. 

De passage bij de Avonden is een try-out voor hun aankomende Kerkentour met Pieter Van Dessel (stem, piano), Renee Sys (stem) en strijkers. Ze brengen hun recenste album en wat ouder werk. 

De Avonden #44 met Amongster
zaterdag 28 april 2024

tickets €12

Intieme popliedjes met warme elektronica en tegendraadse ritmes: Amongster vindt geen warm water uit, maar kan het wel héél mooi serveren. De band rond Thomas Oosterlynck was in 2014 winnaar van De Nieuwe Lichting, en bracht in 2015 EP Bright Life uit. Maar liefst 3 van de 5 liedjes daarop werden op Studio Brussel en Radio 1 gedraaid: 'Bright Life', 'Leo' en 'Salrow'.

 

De Avonden #45 met Jarvin

zaterdag 29 juni 2024

tickets €10

Laat je trommelvliezen strelen door de nummers van JARVIN. Een Gentse band die je hele lichaam vastpakt en zelfs de kleinste haartjes weet te verleiden tot hun betere dansmoves. Ontdek Belgische pop zoals je het nog nooit gehoord hebt: een klankspel vol eigenzinnigheid. Elektronisch met een snufje psychedelica. Nederlandstalig, maar met een groot hart. En de juiste kleine woorden op het goede moment.

Voor de avonden brengt Jarvin een akoestische set. 

 

bottom of page