top of page

Komende concerten                

Tine Topaffiche.jpg
naamloos-45.jpg

De Avonden #extra 'Omgaan met rouw en verlies'

Lezing door Tine Top 
donderdag 1 februari 2024

tickets €8

Tine Top, oprichter en bezieler van De Troostzolder in Poperinge, geeft in deze infosessie meer info over wat rouw is en geeft tips mee: Hoe kun je zorg dragen voor jezelf wanneer je geconfronteerd wordt met een verliessituatie én hoe kun je mensen in verdriet op een passende manier ondersteunen. Want heel vaak weten we niet wat zeggen of doen wanneer iemand iets ingrijpends meemaakt.

We organiseren deze lezing in samenwerking met Ferm Merkem.

MARBLE SOUNDS persfoto kerkentour (c) Noé Lagaert_LR_edited.jpg

De Avonden #43 met Marble Sounds (try-out The Quiet Tour)

zaterdag 10 februari 2024 UITVERKOCHT

tickets €15

‘Marble Sounds’ is het vijfde album van Marble Sounds dat in het najaar van 2022 uitkwam. Een self-titled album dus, dat symbool staat voor het nieuwe, frisse geluid van de band.

Humo gaf het album een uitzonderlijk maximum van 5 sterren terwijl Radio 1 het tot ‘Album van de Week’ kroonde. De Standaard voegde de plaat toe aan de lijst van 20 beste albums van 2022. De single “Quiet” kwam terecht op de soundtrack van het derde seizoen van Undercover met Tom Waes.

Voor de Toots-sessie op Canvas speelde Marble Sounds enkele songs live met een beperkte bezetting: 1 piano, 2 stemmen en 4 strijkers. De reacties op deze uitgepuurde versies waren zo positief dat ze besloten om met deze bezetting op bijzondere locaties te spelen. Songs van de laatste plaat worden aangevuld met verrassende versies van ouder werk.

Pieter Van Dessel: zang, piano

Renée Sys: zang

Beatrijs De Klerck: viool

Astrid Leeman: viool

Stefan Wellens: altviool

Sam Faes: cello

De Avonden #44 met Amongster
zaterdag 27 april 2024

tickets €12

Intieme popliedjes met warme elektronica en tegendraadse ritmes: Amongster vindt geen warm water uit, maar kan het wel héél mooi serveren. De band rond Thomas Oosterlynck was in 2014 winnaar van De Nieuwe Lichting, en bracht in 2015 EP Bright Life uit. Maar liefst 3 van de 5 liedjes daarop werden op Studio Brussel en Radio 1 gedraaid: 'Bright Life', 'Leo' en 'Salrow'.

 

De Avonden #45 met Jarvin

zaterdag 29 juni 2024

tickets €10

Laat je trommelvliezen strelen door de nummers van JARVIN. Een Gentse band die je hele lichaam vastpakt en zelfs de kleinste haartjes weet te verleiden tot hun betere dansmoves. Ontdek Belgische pop zoals je het nog nooit gehoord hebt: een klankspel vol eigenzinnigheid. Elektronisch met een snufje psychedelica. Nederlandstalig, maar met een groot hart. En de juiste kleine woorden op het goede moment.

Voor de avonden brengt Jarvin een akoestische set. 

 

bottom of page