motivo11
Motivo13
motivo12
motivo10
motivo9
motivo8
motivo7
motivo6
motivo4
motivo3
motivo5
motivo2
Motivo1
Korrigan6
Korrigan3
Korrigan1
Korrigan5
Korrigan2
Korrigan4
zonder bandjes 09
zonder bandjes 07
zonder bandjes 11
zonder bandjes 06
zonder bandjes 01
zonder bandjes 02
zonder bandjes 04
zonder bandjes 05
zonder bandjes 03
zonder bandjes 00
wardrobe8
wardrobe9
wardrobe7
wardrobe4
wardrobe2
wardrobe6
wardrobe3
wardrobe1
wardrobe5
Leán11
Leán9
Leán8
Leán6
Leán7
Leán5
Leán3
Leán1
Leán2
Leán4
Leán10
uncle10
uncle09
uncle08
uncle07
uncle06
uncle05
uncle01
uncle03
uncle02
uncle04
YRY002
YRY010
YRY009
YRY008
YRY007
YRY006
YRY005
YRY004
YRY003
YRY001
deja vu 004
deja vu 008
deja vu 007
deja vu 006
deja vu 005
deja vu 003
deja vu 002
deja vu 001
St. Grandson 10
St. Grandson 9
St. Grandson 8
St. Grandson 7
St. Grandson 6
St. Grandson 5
St. Grandson 4
St. grandson 3
St. Grandson 2
St. Grandson 1
barefoot0_edited
barefoot1
barefoot2
barefoot9
barefoot3
barefoot8
barefoot7
barefoot6
barefoot5
barefoot4
barefoot10
barefoot15
barefoot14
barefoot13
barefoot12
barefoot11
barefoot16_edited
a fish 01.jpg
a fish 12.jpg
a fish 11.jpg
a fish 10.jpg
a fish 09.jpg
a fish 08.jpg
a fish 07.jpg
a fish 06.jpg
a fish 05.jpg
a fish 14.jpg
a fish 04.jpg
a fish 03.jpg
a fish 02.jpg
a fish 13.jpg
astronaute8.jpg
astronaute7.jpg
astronaute6.jpg
astronaute5.jpg
astronaute4.jpg
astronaute3.jpg
astronaute2.jpg
astronaute1.jpg
an-sofie 2.jpg
an-sofie 6.jpg
an-sofie 1.jpg
an-sofie 5.jpg
an-sofie 4.jpg
an-sofie 3.jpg
fresnel0.jpg
monréal7.jpg
Monréal6.jpg
Monréal5.jpg
Monréal4.jpg
Monréal3.jpg
Monréal2.jpg
MonRéal1.jpg
brij15.jpg
brij14.jpg
brij13.jpg
brij12.jpg
brij11.jpg
brij10.jpg
brij9.jpg
brij8.jpg
brij7.jpg
brij6.jpg
brij5.jpg
brij4.jpg
brij3.jpg
brij2.jpg
brij1.jpg
fresnel2.jpg
fresnel3.jpg
fresnel4.jpg
fresnel5.jpg
fresnel1.jpg
de brouwerij is er klaar voor2.jpg
de brouwerij is er klaar voor.jpg
Avond#1.2.jpg
Avond#1.0.jpg
Avond#1.1.jpg
Avond#2.0.jpg
Avond#2.3.jpg
Avond#2.2.jpg
Avond#2.1.jpg
and they spoke1.jpg
and they spoke 8.jpg
and they spoke 7.jpg
and they spoke 6.jpg
and they spoke 5.jpg
and they spoke 4.jpg
and they spoke 3.jpg
and they spoke 2.jpg
Antler King

Antler King

Sommige fans laten hun goedkeuring duidelijk merken als ze horen dat The Antler King eindelijk hun debuutalbum uitbrengt. Na die ene single ‘Alone’ (2010) werd het even stil rond de groep van Esther Lybeert en Maarten Flamand. ‘Alone’ werd niet alleen opgepikt door de radiozenders, maar ook voor een Europese reclamecampagne van Ferrero Rocher. Maar een album uitbrengen was toch nog iets anders. “Het moest allemaal even in de juiste plooi vallen.” Kritisch zijn ze zeker, maar ook gedreven.

Jonas Winterland

Jonas Winterland

Jonas Winterland (30) is een singer-songwriter uit Leuven en een nieuwe aanwinst voor het Nederlandstalige straffe lied. In oktober 2012 debuteerde hij met de herfstige maar aanstekelijke single “Altijd halverwege” en op 25 januari verschijnt zijn langverwachte eerste full album “Mensen zijn gemaakt van dun papier”. Een troubadour op de rand van de grote doorbraak.

Saxilicious

Saxilicious

We hadden ons voorgenomen om één van de Avonden te reserveren voor jong lokaal talent. Saxilicious is een saxkwartet met drum bestaande uit Tom Hondeghem, Frédéric Feys, Elias Storme, Niels Leroy en Niels Leeman (drum). Op de setlist staat muziek van The King of Pop tot Glen Miller, klassiek en jazz. Deze Avond kunt u niet alleen genieten van de muziek. Ook de locatie mag er wezen. De voormalige St-Andries Brouwerij bij Louis Vanhoudt. We hopen u te mogen verwelkomen!

Mon Réal

Mon Réal

Mon Réal is de Gentse band rond singer-songwriter Frank De Vos samen met multi-instrumentalist Roeland Vandemoortele. Hoewel De Vos in het dagelijkse leven een gewone baan heeft en dagelijks wordt meegesleurd in race tegen de klok, probeert hij in zijn studio-atelier de tijd te vertragen. Met hun muziek willen ze iets nieuws creëren, een heel eigen wereld scheppen…. eigen geluidjes, melodietjes, soms optimistisch dan weer melancholisch zorgen voor een eigen en aparte sfeer….

Fresnel

Fresnel

Dit cabaretduo bestaande uit Kobe CHIELENS & Sander TANT brengt cabaret dat hilarisch en ontroerend tegelijk is, een eigenzinnige mix van theater en herkenbare situaties. Als iemand jou een gratis brood of haardroger zou aanbieden -zomaar, voor niets- zou jij die aannemen? En wat als iemand jouw biljet van 10 euro zomaar wisselt voor een biljet van 20 euro? Sander Tant & Kobe Chielens verwelkomen in 'CMMN SNS PRJCT' het publiek in hun ondergoed terwijl ze allerlei spullen gratis uitdelen. Deze

And they spoke in anthems

And they spoke in anthems

Een nieuwe naam, maar Arne Leurentop, de zanger/muzikant die schuilgaat achter de intrigerende naam And They Spoke in Anthems, gaat al even mee. Arne werkte mee aan de platen van Hannelore Bedert, speelde bij Sir Yes Sir, was gelegenheidsmuzikant bij zowel Dez Mona, PJDS als Ellen Schoenaerts Kwartet en staat ook bij Liesa Van der Aa op het podium. Maar met And They Spoke In Anthems heeft hij nu zijn eigen project.

A fish called Louis

A fish called Louis

De eerste blub van deze jonge en energieke band weerklonk ergens in het vaarwater tussen Gent en Gistel. 4 kwajongens, overduidelijk met songmateriaal in de vingers, combineren viool, piano, gitaar, bas en drum met melodieuze samenzang tot catchy popsongs. Voor De Avonden komen Jasper en Lilly met een intieme vertolking van hun beste nummers.

An-Sofie Noppe

An-Sofie Noppe

An-Sofie is een muzikale duizendpoot. U weet wel, dat soort dat naast klarinet, sopraansax en gitaar ook nog eens een ukelele en een klokkenspel bezit. En die muzikale duizendpoot bezit al een aardig palmares:Broodje Brussel, De Roma Antwerpen, Festival Dranouter, Folkfestival Labadoux, Razmataz (Nederland), stadsparkconcerten, huiskamerconcerten, … De Avonden te Merkem mag ze binnenkort aan het lijstje toevoegen!

Astronaute

Astronaute

Astronaute is de nom de plume van de veelbelovende Myrthe Luyten. Ze maakt intieme, tijdloze folk met een heel specifiek stemgeluid. Myrthe Luyten kent u misschien als bassiste van de Limburgse americanaband Mad About Mountains of als de stem die Faithful zingt, één van de nummers op ‘The Truth About That Girl and Me’, het vrouwenalbum van Tom Helsen. Het voorbije jaar werkte Luyten aan haar solo-debuut Myriad. Als Astronaute brengt Luyten een mix van folk, pop en indie.

Déjà-Vu / tribute to luka bloom

Déjà-Vu / tribute to luka bloom

Twee goeie vrienden, één micro (Jos Mooren), één akoestische gitaar (Freddy Hommey) en het hart vol bekende songs. Dat zijn de eenvoudige ingrediënten waarmee Déjà-Vu een muzikale mix maakt van nummers die bij een breed publiek belletjes doen rinkelen. In dat opzicht krijgen toehoorders allicht geregeld een soort déjà-vu-gevoel. Voor deze avond van De Avonden brengen ze een hommage aan één van onze helden: Luka Bloom.

St. Grandson

St. Grandson

Wie luistert naar St. Grandson, blijft luisteren dankzij de stilte. Zet St. Grandson op en er daalt een zekere rust over de kamer. Met een minimale bezetting brengen ze kleine, warme nummers tot bij de luisteraar, die voor hij het weet helemaal betoverd raakt Jawel: begin 2015 winnaar van De Nieuwe Lichting op Studio Brussel, en nu te gast in onze huiskamer in Merkem. Benjamin Decloedt brengt onder de naam St. Grandson dromerige indiepop.

barefoot and the shoes

barefoot and the shoes

Barefoot & The Shoes is een jonge leuvense band die er ondanks zijn jeugdigheid al een heel parcours heeft opzitten. Barefoot & The Shoes is wat je noemt het prototype van een band die zich via het livecircuit in de kijker wist te spelen en niet meteen van plan is om die focus te verliezen. Ze brengen eigentijdse Folkrock en Rootsie muziek en hun songs zijn gekruid met invloeden van Tom Waits, the Doors, Paul Simon, Nick Drake, Jack White, Bon Iver, Elliott Smith, Jeff Buckley, Led Zeppelin…

You Raskal You sep2016

You Raskal You sep2016

Een gezamenlijke liefde voor goede songs, een warme sound en een nostalgische feel bracht de Antwerpse heren van YOU RASKAL YOU bij elkaar. Dat dit niet het dertiende Americana-bandje in een dozijn is, ontgaat ook de geschreven pers niet.

Sofar

Sofar

Vier jaar na debuut Circus heeft de Gentse band Sofar (voorheen Little Elmo) opvolger Sofar klaar. De nieuwe bandnaam verwijst naar ‘The Sofar Channel’, een bijzondere laag diep in de oceaan waar het geluid zich op unieke wijze verplaatst. De geluidsgolven bewegen zich er dan wel trager voort, maar reiken veel verder. Beter konden ze het echt niet bedenken, want voor Sofar mag je diep gaan… heel diep… ver onder de zeespiegel diep… De melancholische Indie gaat vaak door merg en been.

Uncle Wellington'w Wives

Uncle Wellington'w Wives

Uncle Wellington’s Wives is de band rond componist/muzikant Jonas Bruyneel. Samen met zijn medemuzikanten gids hij ons door intieme en pertinente teksten die u tot op het bot zullen raken. Terwijl de songs tegelijk rust en melancholie uitstralen.

Leán

Leán

Leán is het trio van Silke Clarysse, Otto Kint en Gielis Cautaers. In 2014 ontmoetten ze elkaar in het Brusselse en besloten om samen hun passie voor wereldmuziek naar buiten te brengen. Op het programma staan klassieke gitaarwerken van Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse en Mediterraanse afkomst in combinatie met een jazzy contrabas en subtiele handpercussie.

dries2017

dries2017

Songschrijver en zanger Dries Bongaerts brengt intieme indiefolk. Vergezeld van gitaar en mondharmonica brengt hij je van de ene emotie naar de andere. Met invloeden als Bob Dylan, Will Oldham en Ry Cooder hoor je zijn rijpe stem met tomeloze strijdvaardigheid het kleine en het grote leven bezingen. In Vlaanderen is Dries Bongaerts bekend als de charismatische frontman van de Antwerpse/Limburgse band New Rising Sun, waarmee hij in 2015 het uitstekende album We’re All Coming Home uitbracht.

Darkearlymorningnight2017

Darkearlymorningnight2017

‘Dark Early Morning Night’ (BE) is de werktitel voor een nieuw project van Mintzkov frontman Philip Bosschaerts. Via kleine intieme al dan niet akoestisch gebrachte songs en soundscapes neemt hij je mee op pad langs de grillige wegen en donkere zijpaden waarin experiment en song hand in hand gaan. Verwacht een ‘one-man-band’ but not as we know it.

Wardrobe2018

Wardrobe2018

Johan Verckist heeft zich in zijn nieuwe project, Wardrobe, van zijn meest dogmatische kant laten zien. Muzikanten kregen voor ze samen de studio indoken geen noot te horen van de composities die hij voor debuut Crawling had geschreven. Naar analogie met de aanpak van de grote sessiemuzikanten uit de jaren ’70 kregen ze zo amper tijd om ze te leren om zo frisheid te laten samengaan met kunde.

zonder bandjes

zonder bandjes

4 leutige kerels en een goedlachse madam brengen een kipkap van evergreens, schlagers, oude rockers, kampvuursentiment, westvlaams geneuzel, gekwadrateerde smartlappen, gelijkvloerse liftmuzak en binnenstebuitenste achterstevorense neoclassicistische gepasteuriseerde en houdbaarheidsdatumoverschrijdende tochthondoperettes. Om maar te zeggen dat ze eigenlijk ook niet goed weten waar u zich mag aan verwachten, maar één ding is zeker: het wordt een bijzonder geestig stoofpotje.

kerremesse2018

kerremesse2018

Motivo Loco bestempelen hun muziek zelf als “Balkancircusgipsyswing meteenbeetjecowboychaos” en beter zouden wij het niet kunnen omschrijven! Korrigan hoeft in Merkem en omstreken weinig introductie. Wie de band nog niet kent, mag zich verwachten aan een trip naar Ierland, zonder gevaar op Ryanair-stakingen. Onze vlucht gaat zeker door!

Quasiland kent zijn ontstaan in de zomer van 2010. In het feeërieke Hoegaarden brengt Wannes Deboes voor het eerst Nederlandstalige nummers samen met een paar verloren gelopen muzikanten. Quasiland is net als vele andere rusteloze burgers steeds zoekende. Als echte Belgische bricoleurs mixen ze zonder gêne stijlen en invloeden door elkaar. Van Gainsbourg en Brel naar Talking Heads en Television.

Zonen met vaders verscheen begin 2017 met de EP Open & dicht. De Gentse band rond Jeroen Boone groeide gestaag van duo naar een groep van 8 muzikanten. Van gitaarpop evolueerde de groep naar een breder geluid waarin zowel blazers (sax en trompet), donkere synthesizers en de zang van de Nederlandse zangeres Maite Louisa hun rol opeisen. De abstracte maar geëngageerde songteksten kruipen onder je vel.

umlaut

umlaut

bergen

bergen

Julien Firmin

Julien Firmin

het Onderspit

het Onderspit